• Prestasi UNBK 2019

ANGELA TRISANANDA

• Published on Monday, 11 January 2016 20:36

angela

Siswa kelahiran Solo, 2 November 2000 yang akrab dipanggil Angela ini merupakan anak pertama dari dua bersaudara. Ia menyelesaikan pendidikan sekolah menengah pertamanya di SMP Xaverius 1 Palembang dan kemudian melanjutkan di SMAN Sumatera Selatan. Lahir dari keluarga sederhana, membuatnya sangat bersyukur dapat diberi kesempatan mendapat bantuan pendidikan di SMAN Sumatera Selatan.

Angela yang memiliki ketertarikan pada musik dan juga ilmu geografi ini memiliki cita-cita menjadi seorang duta besar dan ingin melanjutkan pendidikannya pada jurusan Hubungan Internasional. Hal ini dikarenakan ia tertarik dengan masalah-masalah internasional dan hubungan antar negara. Semenjak masuk di SMAN Sumatera Selatan, dirinya mengaku semakin dapat mengasah kemampuan public speakingnya melalui berbagai kesempatan. Beberapa prestasi yang pernah diraih Angela selama menjadi siswa di SMAN Sumatera Selatan antara lain :

1. Juara 1 Lomba Literasi Membaca Cepat oleh IBGKSS tingkat Provinsi Sumatera Selatan tahun 2016.

2. Top 5 Final Round of Story Telling – 5 th English Education Festival, SMAN 3 Unggulan Kayu Agung tingkat Provinsi Sumatera Selatan.

3. Menjadi angkatan pertama Sriwijaya Super Camp oleh Lury Elza Alex Noerdin tahun 2017.

4. Top 50 Duta Pelajar Sumatera Selatan 2017 oleh Diknas Provinsi dan Zetizen tahun 2017.

5. Top 50 of Alpha Zetizen Goes to New Zealand tingkat provinsi tahun

She was born in Solo, 2 nd of November 2000, familiarly called as Angela. She is the first child of two. She studied at Xaverius 1 Junior High School Palembang and now she continues her study at SMAN Sumatera Selatan. Born from a modest family makes her very grateful for getting the opportunity to be SMAN Sumatera Selatan student.

Angela who is interested in music and geography told her ambition to become an ambassador and want to continue her study in International Relations major. It is because of her interest in international issues and relations among each countries in the world. Since being a part of SMAN Sumatera Selatan, she admits that she can improve her public speaking skills with many opportunities that has been given from internal or external activities. Some achievements that she has achieved along her journey as SMAN Sumatera Selatan student are:

1. 1st Winner of Literacy Reading Contest by IBGKSS South Sumatera Province 2016.

2. Top 5 Final Round of Story Telling - 5th English Education Festival, SMAN 3 Unggulan Kayu Agung South Sumatera Province level, 2017.

3. Become the first intake of Sriwijaya Super Camp by Lury Elza Alex Noerdin in 2017.

4. Top 50 Student Ambassadors of South Sumatera 2017 by Education Province Government and Zetizen 2017.

5. Top 50 of Alpha Zetizen Goes to New Zealand, Province Level, 2017.

mada.jpg  AL AMIRRULLAH HAMID  Anggun_Wafiq_Nurhalizah_k.jpg  Arsy_Agustina_k.jpg
         Dwi                 Amir            Anggun             Arsy

Your IP: 54.147.29.160