• UTBK 2019

• Published on Thursday, 07 December 2017 14:35
  • Written by Superuser

MG 5686

Edo Kurniawan, siswa kelahiran  Pagaralam, 1 April 2001 merupakan  putra dari pasangan Asmawi dan Erni Solla. Berasal dari keluarga sederhana dengan pekerjaan ayahnya sebagai petani dan ibunya sebagai pedagang sayuran, membuatnya bertekad untuk terus maju menjadi orang sukses untuk membahagiakan keduanya. Ia menyelesaikan pendidikan sekolah menengah pertamanya di SMP Negeri 2 Pagaralam. Bersaing dengan ribuan pendaftar dari seluruh Sumatera Selatan membuatnya sangat bersyukur bisa mendapatkan bantuan pendidikan di SMAN Sumatera Selatan yang merupakan sekolah pencetakpemimpin masa depan.

Edo memiliki hobi berorganisasi dimana kesukaannya terhadap organisasi dimulai ketika mencalonkan diri dan terpilih sebagai Ketua OSIS SMP Negeri 2 Pagaralam. Dengan bekal kepemimpinan di sekolah menengah pertama, mengantarkannya  kembali  menjadi  Ketua OSIS SMAN Sumatera Selatan dan Ketua Umum Forum OSIS Sumatera Selatan. Semenjak masuk di SMAN Sumatera Selatan dirinya mengaku mendapat banyak ilmu yang bermanfaat  serta pengalaman yang hebat mengenai kepemimpinan.  Edo adalah sosok yang dikenal ramah dan pekerja keras ini bercita-cita sebagai Walikota Pagaralam  Adapun prestasi yang pernah diraih Edo Kurniawan selama menjadi Siswa SMAN Sumatera Selatan sebagai berikut :

1. Terbaik 2 Latihan Kepemimpinan Siswa Tingkat Kota Palembang tahun 2019

2. Peserta Wisuda Tahfidz Akbar se-Kota Palembang tahun 2018

3. Menjadi peserta Malaysia Education Trip oleh Dinas Pendidikan Provinsi Sumatera Selatan tahun 2018

4. Menjadi Ketua Umum Forum OSIS Sumatera Selatan tingkat Provinsi tahun 2018/2019

5. Top 50 Dai/Daiyah Competition KAMTIBMAS POLRESTA Palembang tingkat Kota 2018

Edo Kurniawan, born in Pagaralam on 1 April 2001, is the son of Asmawi and Erni Solla. Coming from a modest family with his father's job as a farmer and his mother’s job as a vegetable trader made him determined to move forward to become successful people to make them happy. He completed his junior high school education at Junior high school 2 Pagaralam. Competing with thousands of applicants from all over South Sumatra makes him very grateful to be able to get educational assistance at SMAN South Sumatra which well-known as school of future Indonesian leader.

Edo has an organizational hobby where his passion for the organization began when he ran for office and was elected as Chief of student organization intra school. With the provision of leadership in junior high school, he returned to being the President of student council SMAN Selatan Sumatera and General Chief of the OSIS Forum in South Sumatra. Since studying at SMAN South Sumatra, he claimed to have gained a lot of useful knowledge and great experience about leadership. Edo is a well-known and hard-working figure who aspires to be Mayor of Pagaralam. The achievements that Edo Kurniawan has achieved during his time as a student at SMAN South Sumatra are as follows:

1. The 2nd Best Participant of Student Leadership Training Palembang City 2019

2. Participants in the Tahfidz Akbar Graduation Palembang City 2018

3. Malaysian Education Trip participant by the South Sumatra Provincial Education Office in 2018

4. Become Provincial General Chairperson of the OSIS Forum at the Province of 2018/2019

5. Top 50 Dai / Daiyah Palembang KAMTIBMAS POLRESTA Competition at City level 2018

fina.png  AL AMIRRULLAH HAMID  Anggun_Wafiq_Nurhalizah_k.jpg  Arsy_Agustina_k.jpg
         Fina                Amir              Anggun           Arsy

Your IP: 3.228.21.186