RIFDAH DESTI SALSABILA

• Published on Friday, 23 March 2018 14:53

MG 5687

Rifdah Desti Salsabila, siswi kelahiran Malang pada 26 Agustus 2002, merupakan anak kedua dari dua bersaudara. Ia menyelesaikan pendidikan sekolah menengah pertamanya di SMP Negeri 9 Palembang dan kemudian melanjutkan pendidikannya di SMAN Sumatera Selatan. Lahir dari keluarga sederhana, membuatnya merasa sangat bangga dan bersyukur menjadi siswi di SMAN Sumatera Selatan karena ia mempunyai kesempatan untuk meringankan beban kedua orang tuanya.

Rifdah memiliki ketertarikan pada bidang seni, Matematika dan Fisika. Selain itu, ia juga mengakui bahwa ia ingin menjadi seorang Menteri Keuangan karena dia tertarik pada bidang perkenonomian. Semenjak masuk di SMAN Sumatera Selatan, dirinya mengaku semakin dapat mengasah kemampuannya baik dalam bidang akademik dan non-akademik melalui berbagai kesempatan. Beberapa prestasi yang pernah diraih Rifdah selama menjadi siswa di SMAN Sumatera Selatan antara lain :

1. Juara 3 Lomba Cerdas Cermat MIPA MINERAL CUP tingkat Kota tahun 2018.

2. Merit Award AIMO Open (Asia International Mathematical Olympiad) tingkat Nasional tahun 2018.

3. Juara 1 Lomba Cerdas Cermat Biologi Kedokteran tingkat Kota tahun 2018.

4. Medali Perunggu Olimpiade Siswa Bidang Matematika se-Provinsi Sumatera Selatan dan Jambi tahun 2019.

5. Medali Emas WMI Preliminary (World Mathematics Invitational) tingkat Nasional tahun 2019.

Rifdah Desti Salsabila, born in  Malang on 26th of August 2002, is the second child of two. She studied at SMPN 9 Palembang and is currently a student of SMAN Sumatera Selatan. Growing up in a modest family makes her very grateful to be a student of SMAN Sumatera Selatan because she could help her parents’ financial issues.

Rifdah is interested in art, Mathematics, and Physics. Besides that,  she also admits that she wants to become a Ministry of Finance as she is also interested in economics. Since being a part of SMAN Sumatera Selatan, she admits that she can improve her skills both in academics and non-academics through various opportunities that she experienced. Some achievements that she has achieved along her journey as SMAN Sumatera Selatan student are:

1. The 3rd Winner of Quick and Smart Science MINERAL CUP Competition City level 2018.

2. Merit Award of AIMO Open (Asia International Mathematical Olympiad) National level 2018.

3. 1st Winner of Quick and Smart Medical Biology City level 2018.

4. Bronze Medalist of Mathematics Science Plus Olympiad South Sumatera and Jambi Province 2019.

5. Gold Medalist of WMI Preliminary (World Mathematics Invitational) National level 2019.

Your IP: 3.236.126.69
2020-07-05 16:39

Final Exam

25th November 2019