• UTBK 2019

Sofia Ghina Sahira

• Published on Monday, 11 January 2016 20:36

MG 5692

Sofia Ghina Sahira atau yang biasa dipanggil Sofi lahir di Lampung pada 19 Oktober 2002. Ia adalah siswi lulusan SMP N 1 Talang Kelapa dan melanjutkan sekolahnya di SMAN Sumatera Selatan. Ia merupakan salah satu siswi yang hidup sederhana bersama keluarga tercintanya. Ayahnya bekerja sebagai karyawan swasta dan ibunya hanya ibu rumah tangga. Ia sangat beruntung dan bersyukur sekali bersekolah di SMAN Sumatera Selatan karena bisa membantu dan meringankan beban orangtua yang tidak hanya membiayai dia melainkan adik-adiknya juga butuh biaya.

Sejak kecil Sofi sangat mengagumi seni, terutama pada bidang seni tari. Ia selalu mempelajari kesenian tari dari berbagai daerah di Indonesia. Sofi berharap bahwa ia dapat mencetak prestasi lebih banyak lagi baik di bidang akademik maupun non akademik sehingga dapat mengharumkan nama baik sekolah dan keluarga.

Beberapa prestasi yang telah diraih Sofi selama di SMAN Sumatera Selatan antara lain:

1. Mengikuti program Belajar Bersama Maestro (BBM) seni tari tingkat Nasional tahun 2019
  2. Top Achiever Dance 2018

Sofia Ghina Sahira or usually called as Sofi was born in Lampung on 19 of October 2002. She was graduated from SMPN 1 Talang Kelapa and currently is a student of SMAN Sumatera Selatan. Sofi has grown up in a modest family. Her father is a worker in a small private company and her mother is a housewife. She is very grateful to be trusted as a scholar of SMAN Sumatera Selatan scholarship program as she could help financial problem of her family.

Since she was a kid, Sofi has fascinated with performing art, especially in dance. She has learned so many dances from various province in Indonesia. Sofi hopes that she could make some more achievement in near future both in academic and non-academic so that she could make her family and school proud.

Here is some Sofi’s achievements during her study in SMAN Sumatera Selatan:

1. Participant of “Belajar Bersama Maestro” program by Kemendikbud, specialized in dance, 2019
  2. Top Achiever of Dance in 2018

Sofia Ghina Sahira

Student who are usually called Sofi was born in Lampung, October 19th 2002. She studied at 1 Junior High School Talang Kelapa  and continues her study at SMAN Sumatera Selatan. She is one of the student who lives modestly with her beloved family. His father worked as a private employee and his mother only a housewife.  She was very fortunate and very grateful to go to school at SMAN Sumatera Selatan because she  could help and lighten the burden of parents who not only finance him but also need their siblings.

Since childhood, Sofi greatly admired art , especially in the field of dance. She always studied the art of dance from various regions in Indonesia which has been forgotten by many teenagers today. The hope is that now, she must be able to score more achievements in the future both in the academic and non-academic fields and bring the good name of the family and school.

Some of the achievements that Sofi has achieved during his stay at SMAN South Sumatra include:

1. Participate in Belajar Bersama Maestro (BBM) dance  national level 2019
  2. Top 2018 dance achiever

fina.png  AL AMIRRULLAH HAMID  Anggun_Wafiq_Nurhalizah_k.jpg  Arsy_Agustina_k.jpg
         Fina                Amir              Anggun           Arsy

Your IP: 3.228.21.186