Motto, Vission & Mission SMAN Sumatera Selatan

VISION AND MISSION STATEMENT

SMAN SUMATERA SELATAN

VISI : VISION

SMAN Sumatera Selatan bertujuan untuk menciptakan para pemimpin masa depan indonesia melalui pendidikan holistik dan bertaraf internasional, serta pengembangan karakter dan kepemimpinan yang mencerminkan nilai-nilai Pancasila.

Creating Future Indonesian Leaders through a holistic and internationally standardized education, with a development of character and leadership reflecting the values of Pancasila.

MISI : MISSION

- Memberikan kesempatan bagi siswa-siswi terbaik se-Sumatera Selatan dan berasal dari keluarga pra-sejahtera untuk mendapatkan akses terhadap pendidikan yang berkualitas.

Providing an opportunity for talented and potential students in South Sumatera coming from underprivileged background to obtain a quality education.

-  Menyediakan kurikulum dan sistem pembelajaran yang menantang dan memperkaya pengalaman belajar siswa melalui penerapan kurikulum International.

Offering an education system that challenge and enrich the students’ learning experience through internationally standardized curriculum.

-  Menyediakan sistem pembelajaran yang memberikan kesempatan dan dukungan bagi setiap siswa untuk berprestasi.

Accomodating learning strategies and methods that bring opportunity for students to excell and achieve the best out of themselves.

-  Menggunakan data dan informasi yang kaya dan akurat untuk pengembangan siswa sebagai individu dan kelompok.

Utilizing vast and accurate data for student development program, both as an individual and a group.

-  Mengembangkan potensi dan profesionalisme staff untuk meningkatkan produktivitas dan pencapaian siswa secara individu dan kelompok.

Developing the employee’s competence and professionalism as a way to escalate students’ productivity and achievement, both as an individual and a group.

-  Menumbuhkembangkan kepedulian sosial siswa melalui program pelayanan atau pengabdian pada masyarakat.

Instilling social awareness through community service programs.

-  Menyediakan pendidikan berasrama yang membentuk pribadi dengan akhlak mulia, cerdas spiritual, disiplin, berintegritas, bertanggung-jawab, serta menghormati dan merayakan perbedaan.

Providing a boarding education that shapes students with noble characters of spiritually intelligent, disciplined, high integrity, responsible, and celebrating diversity.

-  Menciptakan lingkungan belajar yang memberikan rasa aman bagi siwa dalam bersaing, berinovasi, dan berekspresi.

Creating a learning environment that provides safe atmosphere for students to compete, innovate and express as best.

-  Menciptakan sistem bekerja yang dapat dipercaya (akuntabel), menjungjung tinggi hak asasi serta memenuhi peraturan dan perundang-undangan.

Operating with an accountable system that upholds human rights of individuals, and complies with existing regulations.

-  Menciptakan sistem pendidikan dan bekerja yang berkelanjutan (sustainable).

Creating an education and operation system with sustainability in mind.

February 2nd, 2015.

Resource: Reynold.

Revised by:  Kasim, Kurniawati, Wirda, Agus.

1952
1952